Skip to main content

Rouwbegeleiding overlijden

‘Je staat er niet alleen voor’

Als je vastloopt in je rouwproces, als het even niet meer gaat of als je het fijn vindt te praten met een professional, neem gerust contact met me op. Dan gaan we in gesprek over je verlies en je wensen en vervolgens maken we een plan op maat dat bij jou past. Het doel is dat je weer door kunt na jouw ingrijpende verlies en dat je stap voor stap weer zin krijgt  je nieuwe leven te leven.

Als je iemand verliest waar je veel van houdt, verlies je een stukje van jezelf. Je raakt zekerheden kwijt, je voelt je letterlijk verloren. Het leven met die ander was vertrouwd; leren omgaan met je nieuwe leven is moeilijk en voelt als heel hard werken.

Rouwen is hard werken. En ook al voelt het soms anders: je hoeft het niet alleen te doen. Je staat er niet alleen voor. Er zijn mensen die om je geven en je willen steunen en dat heb je ook hard nodig. Want bij het omgaan met je nieuwe leven kun je alle steun gebruiken.

Hoewel je een zware tijd doormaakt en een eerste stap zetten altijd moeilijk is, ervaren veel mensen het als fijn om met een professional te praten over hun verlies en rouwproces. Omdat ze dan werkelijk alle aandacht durven nemen voor hun verhaal. Omdat ze inzicht krijgen in hun rouwproces en omdat ze ervaren dat ze toch vooruit komen, ook al is het soms met hele kleine stapjes.

‘Je kunt iemand verliezen, maar de relatie blijft bestaan’

Je staat er niet alleen voor