Skip to main content

Begeleiding bij verlies

‘Begeleiding bij verlies van baan, gezondheid, relatie of bij het lege nest-gevoel’

We maken allemaal verlies mee. Of dat nou gaat over verlies van je baan, je relatie, je gezondheid of doordat je kinderen het huis uitgaan, het lege nest-gevoel. Verlies is de rode draad in mijn coachpraktijk. Sinds jaar en dag begeleid ik mensen die verlies lijden in hun persoonlijke leven. Omdat het een steeds terugkerende factor is in het leven van de mensen die ik begeleid, ben ik me gaan bekwamen in Verlieskunde bij de grondlegger hiervan, Herman de Mönnink in Groningen.

Tijdens het coachtraject gaan we kijken waar je behoefte aan hebt. We zoemen in op de impact van het verlies, het afscheid van je oude leven en uiteindelijk kijken we naar de opbouw van je nieuwe leven. Hoe krijg je weer grip, voel je weer eigenwaarde en toekomstperspectief. Hoe kom je af van het gevoel dat je een enorme last hebt te dragen en krijg je weer zin in je leven.

Door de inzet van verschillende individuele methoden maken we de weg vrij voor vooruitkijken en voor het ontwikkelen van nieuwe levensdoelen.

Verliesverwerking heeft tijd nodig maar ook rouwarbeid: het is goed om er actief mee aan de slag te gaan. Er is veerkracht en die gaan we samen versterken.

 ‘Verliesverwerking heeft tijd nodig, maar ook rouwarbeid’

Je staat er niet alleen voor